onsdag den 31. oktober 2012

Mediepanik


Hver gang et nyt medie finder indpas i vores dagligdag, vil der opstå mediepanik. Jeg synes det er svært at sige præcis hvem der er fast deltager i mediepanikken, da det er meget generationsbestemt. Hvis vi går ud fra hvad der er sket på medieområdet de sidste 25 år, fra da jeg blev født, kan man sige at den ældre generation, der ikke er opvokset med computere og lignende, er oftest mediepanisk. De har ikke haft mulighed for at lære det gennem skole og andre institutioner, som vi unge håbefulde mennesker har haft mulighed for det i dag.
Omvendt kan man jo også tale for at unge også kan være mediepanisk overfor det de ældre lærte i skolen, det kan fx være fyldepennen og blækhuset, og andre ting fra gamle dage.
Der er også forskel på, hvordan man er mediepanisk. Der er nogle der omfavner de nye ting, og er villige til at lære de nye ting at kende, og så er der dem der er angst overfor at lære nye ting, og med det samme siger at det kan de ikke finde ud af, og skubber problemet væk fra sig med det samme.

Forskellen på den almindelige mening og de faglige begrundede opfattelser
Den almindelige mening er hvis man siger sin mening uden at have noget baggrundsviden omkring emnet, hvorimod den faglig begrundede opfattelse, er når man har læst en masse ting om emnet, og rent faktisk ved noget om det.

Kilder:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar